Tarihçemiz

OKUL RESMİ

75.Yıl İlköğretim Okulu Milli Eğitim Bakanlığı  tarafından 1996 yılında inşaatı başlatılmış olup,1998 yılı Ağustos ayı içinde tamamlanarak 1998-1999 Öğretim yılında hizmete açılmıştır. Okul Özel idareye ait olup,4 kat,21 derslik,1 Fen laboratuvarı, bir kütüphanesi vardır.

Okulumuz, Cumhuriyetin ilanının 75.Yılında hizmete açılmış olduğundan 75.Yıl İlköğretim Okulu  ismini almıştır.

Okulumuzda, gündüzlü ve karma eğitim yapılmaktadır.

Okul binası kaloriferli olup,yakıt olarak odun ve kömür kullanılmaktadır.Aydınlatma genel elektrik  şebekesinden,su şehir şebekesinden sağlanmakta olup,kanalizasyonu vardır.

Okulumuzda Özel Eğitim Sınıfı bulunmaktadır.

Bahçede 1 adet basketbol sahası ve 1 adet voleybol sahası bulunmaktadır.

Binanın tüm arsası 5000 metrekare olup,binalar için ayrılan kısım çıktıktan sonra 3000 metrekare bahçe  alanı kalmaktadır.Bahçenin muhtelif yerleri ağaçlandırılmıştır.

Atatürkü Anma Töreni

okul